PRVA ELEKTRIČNA CUPRA POLOŽILA TEST HLADNOĆE: Uskoro dolazi na ceste (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Born je prvi električni model Cupre, a na ceste dolazi nakon čak dvije godine testiranja. 

Iako ga mnogi zovu zabavnijom i privlačnijom verzijom Volkswagena ID.3, iz Cupre obavještavaju kako je automobil temeljito razvijan i testiran kroz posljednje dvije godine.

U sklopu testiranja električnog pogona odrađeno je više od 1000 testova, a među posljednjima je zimsko testiranje u blizini Arktičkog kruga.

Automobil i njegov električni pogon testirani su u ekstremnim uvjetima vozeći testnom stazom na oko šest četvornih kilometara zaleđenog jezera, u uvjetima gdje se temperature spuštaju i na -30 stupnjeva. 

Posljednji testovi pred lansiranje su testovi izdržljivosti od 30.000 kilometara u dnevnim i noćnim uvjetima. Uz pogon su testirane i ostale komponente poput adaptivne regulacije podvozja (DCC) u skladu s tipom podloge, ili pak klima-uređaja koji samostalno mora tretirati zrak u kabini pružajući visoku razinu ugode.

Svjetska premijera Cupre Born zakazana je za svibanj, a prvi primjerci iz tvornice u Zwickauu dolaze u drugom dijelu godine. S preko 200 KS i dosegom od 500 km (77 kWh), uz atraktivan dizajn i boost funkciju, Born će biti itekako zanimljiva alternativa nešto bezličnijim "električarima". 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...