Gastro
VRIJEME JE NOVAC: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
09. Jun. 20250
Za iftar predlažemo polagani burek koji uvijek uspije.
Gastro
14. Apr. 2021 14. Apr. 2021
0
Potrebno:
kilogram i po bijelog brašna
2 kg mljevene ili, još bolje, sjecane bravetine
5 glavica luka
4 supene kašike kravljeg masla
kahvena kašikica bibera
3 kašike ulja
4 čaše vode
2 jaja
čajna kašika i po soli
Priprema:
U brašnu napravimo udubljenje pa dodamo so, jaja i dvije kašike ulja. Zakuhamo mlakastom vodom glatko tijesto. Tijesto dosta dugo nakuhavamo na brašnu, dok se ne počne odvajati od daske na kojoj kuhamo. Podijelimo u najmanje dvanaest polulopti. Svaku poluloptu razvijemo, obima desetak-dvanaest cm i tri po tri slijepimo uljem. Gornja jufka od te tri ne smije biti pouljena. Pokrijemo i ostavimo tijesto da odstoji.
U međuvremenu, luk sitno isjeckamo i popržimo ga na kravljem maslu pa mu dodamo meso i pržimo ga dok voda ne ispari. Meso ohladimo i ubacimo u njega biber i so i dobro promiješamo. Dublju tepsiju pomastimo pa jufku na dnu režemo u obliku tepsije pomastimo i po njoj redamo još jufke.
Na svaki dio jufke poredamo meso. Kad istrošimo meso, onda pokrivamo jufkom. Svaki dio mastimo. Burek stavljamo u vrelu rernu da se malo zapeče, a zatim ublažimo vatru i pečemo najmanje jedan sat dok se unutrašnje jufke ne ispeku, zato što je burek debeo. Ispečen burek zalijemo s nekoliko kašika vrele vode, kojoj smo dodali ostatak masla i dobro ga pokrijemo.
Gastro
VRIJEME JE NOVAC: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
09. Jun. 20250
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
19. Jan. 20250
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
13. Nov. 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
07. Avg. 20240
Show
IZNENAĐENJE U PROGRAMU UŽIVO: Popularni voditelj odlazi s RTL-a, otkriven i razlog...
Prije 7 min0
Regija
NAKON DRAME U AUSTRIJI: Ratni zločinac Bruno Stojić stigao u Zagreb, odslužio je...
Prije 20 min0
Politika
EKSPLOZIVAN ISTUP PROFESORA IVE KOMŠIĆA: "U Washingtonu smo likvidirali Herceg-Bosnu, u Daytonu smo morali likvidirati RS, Alija mi je sve priznao..."
Prije 29 min0
Regija
SKANDALOZNO: Saborski zastupnik brani sramni skup u Zagrebu -"Niko ne pita..."
Prije 36 min0
Gastro
GOSTI SU VAM SE NAJAVILI MALOPRIJE, A Vi RAZMIŠLJATE ČIME ĆETE IH POČASTITI: Pripremite ovu brzu piletinu "kao iz restorana"
05. Nov. 20250
Gastro
UZ ČAJ, KAFU I U BILO KOJE DOBA DANA: Napravite domaći keks s puterom bolji od kupovnog, a ovaj je...
06. Nov. 20250
Gastro
KUHANJE TJESTENINE ČINI SE JEDNOSTAVNO, ALI SVI GRIJEŠIMO U JEDNOM: Evo koliko soli treba dodati
Prije 22h0
Gastro
TAKO SU SE SLADILI NAŠI STARI: Na brzinu napravite „Poderane gaće“, desert koji obožavaju sve generacije...
06. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.