MILAN RADOVIĆ PESIMISTIČAN: "RS ima loš imidž, teško da će naći kupca za obveznice. Ako se zadužimo, svako dijete..."

"Ako se zadužimo tim novcem, svako dijete koje se rodi, biće dužno 5.800 KM. Mi smo već na šest milijardi duga i, ako dodamo tu i potrošačke kredite... dobićemo dug po glavi stanovnika koji je prešao sedam hiljada KM", kazao je Radović.

  • Ekonomija

  • 15. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 2

Bez pravne države nema ni investitora u Republici Srpskoj, kazao je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

On je rekao da je prisutna velika nestabilnost i u Republici Srpskoj i BiH i da investitori zbog toga bježe odavde.

"Ovdje imate da se zakoni donose kako kome odgovara", kazao je Radović ,gostujući u emisiji Puls BN TV.

"Mi smo mala ekonomija, imamo resurse i od toga bi mogli da obezbijedimo rast standarda", kazao je on i dodao da je katastrofalna ekonomska politika. "Umjesto da rasteretimo privredu, okrenemo se sami sebi, resursima koje imamo a mi samo proizvodimo dug i ne ulažemo ništa u privredu", rekao je Radović, navodeći da bi trebalo da se ugledamo kako to radi Srbija.

"Vlast RS-a se ne ponaša racionalno nego stalno ide ka novom zaduženju", kazao je Radović i ocijenio veoma lošim najave da će se Republika Srpska zadužiti za novih 700 miliona KM.

"Ako se zadužimo sa tim novcem svako dijete koje se rodi biće dužno 5800 KM. Mi smo već na šest milijardi duga i ako dodamo tu i potrošačke kredite... dobićemo dug po glavi stanovnika koji je prešao sedam hiljada KM", kazao je Radović.

Prema njegovim riječima, vlast u Republici Srpskoj se ne ponaša normalno.

Radović, koji slovi za bankarskog stručnjaka, ne vjeruje da će biti onih koji će da kupe obveznice Republike Srpske u svijetu, upravo zbog lošeg ekonomskog imidža koji Srpska ima u svijetu.

(BN)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...