IZABRAN JE SVJETSKI AUTO GODINE: Iza sebe ostavio Mercedesa i BMW-a

Volkswagenov električni ID.4 proglašen je svjetskim automobilom godine.

  • Auto

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 0

Laskavu titul električni crossover osvojio je u jakoj konkurenciji koju su, između ostalih, činili nova Toyota Yaris, ali i BMW serije 2 i 4 te Mercedes GLA.

U Volkswagenu su logično presretni zbog osvojene titule.

"Ova nagrada je velik uspjeh za naš ID tim. Uspjeli smo razviti auto koji će uvesti e-mobilnost u svijet kompaktnih SUV-ova i ponuditi svakodnevnu upotrebljivost", rekao je član uprave Volkswagena Thomas Ulbrich.

A evo i ostalih pobjednika po segmentima.

Pobjednik u segmentu luksuznih automobila je očekivano Mercedesova S-klasa ispred Defendera i Polestara 2, dok je u segmentu sportaša Porsche 911 Turbo pobijedio ispred Toyote GR Yaris, ali i Audija RS Q8. Inače, Yarisu je titula promakla i u segmentu gradskih automobila, gdje je titulu osvojila Honda e.

Konačno, nagrada za dizajn ide u Land Rover za model Defender, a titula je osvojena ispred Mazde MX-30 i Honde e.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...