MILAN SVE DALJE OD LIGE PRVAKA: Lazio razbio "Rossonere", Correa majstorijom obilježio utakmicu (VIDEO)

U posljednjem, ujedno i derbi meču 33. kola Serije A, Lazio je na Olimpicu nadigrao Milan i savladao ga sa 3:0.

  • Sport

  • 26. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

Iako ove sezone Milan nosi epitet najbolje gostujuće ekipe, na Olimpicu je pao bez ispaljenog metka, potpuno razbijen od domaćina, koji se s večerašnja tri boda uključio u trku za Ligu prvaka.

Što se Milana tiče, on je ovim porazom pao na peto mjesto i sada već izgleda kao da nije dovoljno jak i spreman da igra u Ligi prvaka. Rossoneri su dugo vremena bili prvi u Seriji A, pali su potom iza Intera, a onda je krenuo potpuni pad. Poraženi su u prošlom kolu od Sassuola, a večeras od direktnog rivala za Ligu prvaka.

Sve u svemu, ovaj tim nije ni sjena onoga iz prvog dijela sezone i s kraja prošle sezone, a prema trenutnoj igri, ne zaslužuje Ligu prvaka.

Pet kola prije kraja, Inter je ubjedljivo prvi sa 79 bodova, Atalanta je druga sa 68, pa slijede Napoli, Juventus i Milan sa po 66, dok Lazio sada ima 61 bod. Milan u narednom kolu čeka Benevento, a Lazio će biti domaćin Genoi.

Nakratko da se vratimo na večerašnju utakmicu. Lazio je poveo rano golom Corre, nakon proigravanja Immobilea, a isti igrač je ubrzo nakon toga promašio veliku šansu. Najbolju priliku na utakmici za Milan propustio je Hakan Calhanoglu u prvom dijelu, kada mu je Reina skinuo zicer. Takođe, kod 3:0 za Lazio, Kessie je u 90. minuti iz blizine glavom loptu proslijedio ka golu Lazija, ali prečka je spriječla utješni gol gostiju.

Correa je u 51. minuti lijepim golom dotukao Rossonere, a jedan gol domaćinu je VAR poništen zbog prethodnog prekršaja, da bi Immobile u 87. minuti sjajnim udarcem riješio sve dileme oko pobjednika. Uz sve to, nebesko-plavi su imali još nekoliko prilika, a tresao se i okvir gola nemoćnog Donnarumme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...