PROCURIO VIDEO: Mate Rimac na pisti testirao C_Two pa se utrkivao s Porscheom Taycanom Turbo S, pogledajte kako je prošao…

Vlasnik Automobila Rimac sam je sjeo za volan i demonstrirao šta sve može njegov najnoviji model.

  • Auto

  • 29. Apr. 2021  29. Apr. 2021

  • 0

U sklopu testiranja predserijskog modela i u svrhu isprobavanja trenutnih mogućnosti svog hiperautomobila C_Two u realnim uvjetima kako bi dobio podatke za konačno podešavanje, Mate Rimac je na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici "odradio" zanimljivu neslužbenu utrku. Video je spontan i snimljen u ležernom "vloggerskom" stilu i vrlo je zanimljiv.

Naime, za volanom svog C_Two Rimac je na crtu stao protiv također električnog Porschea Taycan Turbo S koji postiže 750 KS i 1.050 Nm najvećeg okretnog momenta, a kako je završio taj ogled, provjerite u snimku koji je objavio na YouTube kanalu kompanije.

Rimac pritom objašnjava kako utrka ubrzanja protiv Porschea nije upriličena kako bi se vidjelo koji je automobil brži, već koliko je, zapravo, impresivno ubrzanje modela C_Two koji će za koji mjesec, kad krene izrada serijskih primjeraka (pod novim imenom koje Mate još ne otkriva), raspolagati s 1.914 konjskih snaga i 100 kilometara na sat iz stajanja hvatati za 1,9 sekundi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...