GIGANT NA KOLJENIMA: Jedna od najvećih svjetskih aviokompanija u ogromnim gubicima, prijavili su "minus" od čak...

Kompanija je navela da očekuje “snažan oporavak” ove godine.

  • Ekonomija

  • 29. Apr. 2021  29. Apr. 2021

  • 0

Američki proizvođač aviona Boeing u srijedu je prijavio gubitak od 537 miliona dolara u prvom kvartalu 2021. godine. Kompanija je navela da očekuje “snažan oporavak” ove godine.

– Iako utjecaji Covida-19 i dalje predstavljaju izazov za cjelokupno tržište, 2021. godinu gledamo kao ključnu tačku preokreta za našu industriju kako se ubrzava distribucija vakcina i zajedno radimo između vlade i industrije kako bismo omogućili snažan oporavak – rekao je šef Boeinga Dejv Kalhun, prenosi Anadolija.

Naglasio je da nastavljaju raditi s globalnim regulatorima i kupcima na sigurnom povratku u promet putničkih aviona 737 MAX.

Boeing je zbog dvije avionske nesreće u kojima je poginulo 346 putnika obustavio isporuke. U martu 2019. zabranio je let aviona tipa 737 MAX.

Od odobrenja Američke državne uprave za civilno zrakoplovstvo (FAA) za nastavak rada u novembru prošle godine, kompanija je isporučila više od 85 ovih aviona kupcima širom svijeta.

Prihod Boeinga za 2020. godinu iznosio je 58,2 milijarde dolara. To je pad od 24 odsto u odnosu na prihod iz 2019., kada je iznosio 76,6 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...