UKORAK SA SVJETSKIM TRENDOVIMA: Ovo su najpopularniji modeli torbi… (FOTO)

Jedan od njih su i torbe s lancem, tj. lančanim remenom.

  • Žena

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 1

Proljeće je na ulice izmamilo domaće ljubiteljice mode koje nas svakodnevno razvesele svojim zanimljivim street style kombinacijama. Gotovo nijedno žensko izdanje ne može proći bez torbe, a odabir modela prilagođavamo svom stilu.

Svaka sezona donese nam neke nove modele torbi koje postanu prolazni trend, a uz te jednosezonske uvijek nam se vrate i neki klasični modeli.

Jedan od njih su i torbe s lancem, tj. lančanim remenom.

Na spomen torbi s lancem mnogi će se odmah sjetiti obožavanih modela cijenjene modne kuće Chanel. Najpoznatiji je zasigurno model 2.55, koji je Coco Chanel dizajnirala u februaru 1955. i po datumu je, zapravo, dobio svoj naziv.

Gabrielle Coco ChanelCoco Chanel i torba s lančanim remenom (Foto: Guliver Image)

Bila je to prva ženska torba koja je imala remen za nošenje na ramenu i to je izazvalo pravu modnu revoluciju. Žene su tada napokon dobile slobodne ruke s kojima su mogle raditi šta god požele i to se smatralo svojevrsnim znakom pobune. Objeručke su prihvatile taj novi trend i uživale u novopronađenoj modnoj slobodi.

Iz godine u godinu torbe s lancem bile su sve popularnije. Dugo su bile svojevrsni simbol luksuza i nosile su ih samo bogatašice, a onda su pronašle svoj put do mainstream mode. U posljednjih 15-ak godina dominiraju u ponudi komercijalnih brendova, ali i u street stye izdanjima.

Torba s lancem u street style izdanju s Milanskog tjedna modeTorba s lancem u street style izdanju na Sedmici mode u Milanu (Foto: Profimedia)

Redovan su gost u kombinacijama na četiri najpoznatije svjetske sedmice mode. Osim u Parizu, Londonu, Milanu i New Yorku, viđamo ih i u izdanjima domaćih trendseterica, piše Zadovoljna.hr.

Torba s lancem na zagrebačkoj špiciTorba s lancem na zagrebačkoj špici (Foto: Slaven Janđel)

Preplavile su i zagrebačke ulice. Od trenutno vrlo traženog Zarina zelenog modela do klasičnih crnih varijanti – torbe s lancem osvojile su i naše street style zvijezde.

Torba s lancem na zagrebačkoj špiciTorba s lancem na zagrebačkoj špici (Foto: Slaven Janđel) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...