"SB" NA LICU MJESTA; ZAVRŠEN SASTANAK PET PARTIJA: Hadžikadić poručio: "Otvoreni smo i za nove stranke..." (FOTO)

Upitan koje stranke bi još volio vidjeti u ovom savezu, kazao je da su to sve one koje razmišljaju o građanskom konceptu BiH.

  • Politika

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 3

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić kazao je nakon današnjeg sastanka pet partija da je razgovarano o građanskom konceptu saradnje i formiranju subjekta koji će na izborima dobiti povjerenje građana.

"Kakav će taj koncept biti, tek treba da se vidi", kazao je Hadžikadić, dodavši da je danas napravljena buduća dinamika razgovora.

Rekao je da ne razgovaraju o "gašenju stranaka", već o načinima saradnje te je naglasio da je ovaj blok otvoren i za druge zainteresovane stranke.

Upitan koje stranke bi još volio vidjeti u ovom savezu, kazao je da su to sve one koje razmišljaju o građanskom konceptu BiH.

"Bitno je da građani dobiju opciju koja će na izborima 2022. biti pobjednička", izjavio je Hadžikadić.

Poručio je, piše Klix.ba, da će saradnja ovih stranaka biti formalizovana u toku ove godine s obzirom na to da su pod pritiskom izbora 2022. godine.

Domaćin sastanka je bio Mirsad Hadžikadić (PZP), a prisustvovala je delegacija DF-a, koju je predvodio Dženan Đonlagić, kao i predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, predstavnici Građanskog saveza (GS) te Miro Lazović i Ivo Komšić u ime Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...