VANDALIZAM NA CRKVI U BIHAĆU: Osvanule poruke "Isus je pedofil", "Treba li para..."

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke crkve na pročelju zgrade crkve u centru Bihaća.

  • Društvo

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 7

Na Crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke, što su u ponedjeljak osudile gradske vlasti u Bihaću i Islamska zajednica. 

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke crkve na pročelju zgrade crkve u centru Bihaća. Usto, nedaleko od toga mjesta na oglasnom panou ispisane su poruke "Nož, žica, Srebrenica" te je na saobraćajnom znaku ispisan kukasti križ. 

Gradske vlasti Bihaća, na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, osudile su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu Crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada. 

"Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini", naveo je Fazlić na Facebook stranici.

On je pozvao policiju da rasvijetli ovaj vandalizam, piše Jutarnji.hr.

Osudu ovoga čina uputila je Islamska zajednica u Bihaću navodeći na svome Facebook profilu kako "skrnavljenje vjerskih objekata nije samo antivjerski nego i anticivilizacijski čin koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga".

Gradska uprava Bihaća, Gradsko vijeće Bihaća i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić osuđuju vandalski čin pisanja...

Posted by GRAD BIHAĆ on Nedjelja, 9. May 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...