SAMI SEBI SMO NAJVEĆI NEPRIJATELJI: Ukoliko želite smršaviti, ove namirnice odmah izbacite iz upotrebe

Hrana koju konzumirate, može imati presudan utjecaj na vašu težinu. Pravilna prehrana je ključna za mršavljenje.

  • Zdravlje

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

Pravilna prehrana i više je nego važna za gubitak kilograma ili održavanje dobre linije, stoga ako želite smršaviti, izbjegavajte ove četiri namirnice.

Gazirana pića

Ona su najveći izvor praznih kalorija. Pune tijelo velikom količinom kalorija, a nemaju nikakvu hranjivu vrijednost. Veće su šanse da ćete se udebljati ako redovno pijete sokove.

Alkohol

Ako želite skinuti kile, morate prestati piti alkohol. Zbog alkohola unosite dodatne kalorije u tijelo, a i ono potiče da i jedete više te usporava metabolizam.

Trans-masti

One se nalaze u prženim i prerađenim namirnicama. Trans-masti potiču debljanje, a uzrokuju i pohranu masti iz drugih dijelova tijela u trbušnu regiju.

Rafinirane žitarice

One uključuju brašno, bijeli hljeb, bijelu rižu, bijelu tjesteninu i njihove derivate. Prilikom procesa obrade ove namirnice gube vlakna i hranjivi sadržaj, a ostaju šećer i škrob koji se pretvaraju u masnoću i dovode do debljanja. Trebali biste jesti proizvode od cjelovitih žitarica.

U nastavku pogledajte koja hrana će vam pomoći u namjeri da izgubite višak kilograma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...