UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: Dušanka Majkić teško optužuje ministra Selmu Cikotića…

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić stalna je meta SNDS-ovih političara.

  • Mini market

  • 17. Maj 2021  17. Maj 2021

  • 0

Tako se jutros pojavila vijest kako Cikotić ne odustaje od ideje da pri Vijeću ministara BiH bude formirana nova agencija ili služba koja bi se bavila migrantskom krizom.

Riječ je o navodnom dokumentu u kojem je analizirana prošlogodišnja situacija u BiH kada je riječ o migrantima, njihovom broju i problemima na terenu, a koji je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH te u aprilu dostavilo Vijeću ministara na usvajanje. Informacija je tada usvojena uz, kako je saopšteno, određene korekcije, bez navođenja o čemu se radi.

U prvobitnoj verziji istaknuto je da “Ministarstvo bezbjednosti razmatra mogućnost osnivanja agencije ili službe na nivou BiH koja bi riješila sve nedostatke sistema i mogla da odgovori na sve izazove koje ilegalne migracije nose, prvenstveno bezbjednosne, a onda i humanitarne, uzimajući u obzir da je BiH potpisnica mnogih međunarodnih ugovora i povelja”.

Zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost u Parlamentu BiH Dušanka Majkić kazala je za “Glas Srpske” da je poznato da je resorni ministar pričao o tome i to najavljivao.

- Naučili smo da sve ono što se nekada najavi, ukoliko nema reakcije onih koji su za to nadležni, to postaje praksa. Ovog puta, kada je počela priča o formiranju agencije koja bi se bavila migrantima i tom krizom, jasno su i glasno rekli da od toga nema ništa - rekla je Majkić.

Podvukla je da nikakva nova institucija u tom resoru neće zaživjeti.

- Postoji ministarstvo koje treba da se bavi time i nema smisla pričati o nekoj novoj agenciji ili službi. Više od 200 ljudi ima u tom resoru koji nema nikakvu operativnu nadležnost. I pored toga, u svom sastavu ima i upravne organizacije koje se na različite načine dotiču ove oblasti - rekla je Majkić i dodala da je Cikotić vjerovatno, kada je uvidio da mu to neće proći, odlučio da to promijeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...