BOMBA S APENINA: Edin Džeko dobio dvije fantastične ponude, hoće li zaigrati u istom klubu sa Pjanićem!?

Džeko je u Romi od 2015. godine. U dresu "Vučice" odigrao je ukupno 256 utakmica i postigao 118 golova.

  • Sport

  • 19. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 1

Rukovodstvo rimskog tima navodno je spremno da se rastane s iskusnim bh. napadačem, ali još postoji opcija da on do kraja odradi godinu ugovora koja mu je preostala, a možda i da ostane sezonu duže.

Novi trener Rome Jose Mourinho veoma cijeni Edina. Rado bi ga ostavio u svom timu, ali je plata od 7,5 miliona eura za narednu sezonu ogroman problem.

Džekin agent Alessandro Lucci obavit će naredne sedmice razgovore sa sportskim direktorom Rome Tiagom Pintom. Jedina tema je Edinova budućnost u klubu i više informacija o svemu će se znati tokom naredne sedmice.

Iako je ostao bez kapitenske trake, koju mu je oduzeo odlazeći trener Paulo Fonseca, Džeko je i dalje lider u ekipi. U Romi to dobro znaju i zbog toga neće biti nikakvo čudo ako bh. napadač do kraja odradi ugovor na Olimpicu.

"Corriere dello Sport" navodi kako je agent Alessandro Lucci dobio brojne ponude za usluge 35-godišnjeg reprezentativca BiH i on neće imati nikakvih problema da pronađe novi klub u slučaju odlaska.

Ovaj list ističe da su na stolu ponude iz velikih liga, pa čak i da ga želi i katalonski velikan Barcelona, ali bi porodica Džeko najradije ostala u Rimu.

Navodno će Roma na sastanku ponuditi Džeki opciju u kojoj bi aktuelnu platu od 7,5 miliona eura podijelio na dvije sezone, a to znači da bi sjajni bh. fudbaler u Rimu na kraju ostao do 2023., odnosno godinu dana duže nego što je to plan po aktuelnom ugovoru.

Ta opcija je svakako privlačna za sve strane. Roma bi u klubu zadržala lidera, Mourinho bi mogao računati na njega, a i porodica bh. Dijamanta bi sasvim sigurno bila jako sretna da on ostane u klubu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...