KOMŠIĆ NAKON POSJETE GRLIĆA RADMANA STOCU: "On je propao u Bruxellesu pa uvozi anticivilizacijske ideologije u BiH"

"Nakon debakla koji je Grlić Radman doživio u Bruxellesu sa svojim non-paperom, pokušaj veličanja poražene kvislinške vojske s Bleiburga, ovaj put u Stocu, zaista je jadan i očajan."

  • Politika

  • 23. Maj 2021  24. Maj 2021

  • 13

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrnuo se na jučerašnju posjetu hrvatskog ministra Gordana Grlića Radmana Stocu.

"Nakon debakla koji je Grlić Radman doživio u Briselu sa svojim non paperom, pokušaj veličanja poražene kvislinške vojske sa Blajburga, ovaj put u Stocu, zaista je jadan i očajan. Očito je da u Hrvatskoj koja je članica EU ne mogu tek tako to veličati pa nastoje da prebace u Bosnu i Hercegovinu. Prošle godine u Sarajevu a ove u Stocu", rekao je Komšić.

Dodao je da su reakcije SDP-a i Naše stranke ispravne.

"Upravo i zbog ovakvih stvari nam je potreban jedan širi građanski blok koji će se suprostaviti uvozu anticivilizacijskih ideologija u Bosnu i Hercegovinu", kazao je Komšić.

Podsjetimo da su iz Naše stranke kazali da jučerašnja posjeta Grlića Radmana Stocu služi otvorenoj podršci "Hrvatske fašizaciji dijela BiH s hrvatskom većinom koju još od rata provodi HDZ BiH", prenosi Klix.

Prije toga je reagirala i Socijaldemokratska partija BiH (SDP) koja je zatražila od predsjednika i premijera Hrvatske da upute izvinjenje građanima BiH.

Izjave o unutrašnjem ustroju Bosne i Hercegovine, uz ocjene šta Republika Hrvatska može ili "ne može dopustiti" u Bosni i Hercegovini je direktno miješanje u unutrašnje stvari naše države, naveli su iz SDP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...