BRZA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: "Zabrinjavajući napadi Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije na bosanskohercegovačke medije"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao nedolične i zabrinjavajuće napade Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije na bosanskohercegovačke medije zbog izvještavanja o aferi "Ikona".

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 14

"Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije napadima na integritet bosanskohercegovačkih medija koji su izvještavali o aferi "Ikona" šalje zabrinjavajuću i nedoličnu poruku koja nije u duhu demokratskih standarda i poštivanja medijskih sloboda.

Bosanskohercegovački mediji imaju pravo pisati i istraživati slučaj koji je zaintrigrirao svjetsku javnost. Bosna i Hercegovina je demokratska država koja neće uskraćivati medijske slobode, ni u kojem slučaju, pogotovo ne zbog toga što se izvještavanje medija ne sviđa političkim dužnosnicima", poručio je večeras Komšić.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je izdalo saopštenje u kojem se kritikovalo i negativno konotiralo bosanskohercegovačke medije zbog izvještavanja o aferi "Ikona".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...