KAKVA BRUKA: Moćni PSG se oprostio od titule prvaka, ali svijet bruji o promašaju Neymara…

Nogometaši Lillea po četvrti put u historiji osvojili su naslov prvaka Francuske nakon što su u posljednjem kolu savladali Angers u gostima sa 2:1 i postali prvaci s bodom prednosti ispred favoriziranog PSG-a.

  • Sport

  • 24. Maj 2021  24. Maj 2021

  • 0

Lille je prvak Francuske bio u prošlom stoljeću (1946, 1954) te u sezoni 2010/11, kada je za njih igrao i Eden Hazard.

PSG je slavio kod Bresta sa 2:0 autogolom Faivrea (37') i golom Mbappea (71'), dok je Monaco Nike Kovača izborio Ligu prvaka odigravši 0:0 kod Lensa. Monacu je pomogla Nice koja je neočekivano sa 3:2 slavila kod Lyona

Navijači pariske momčadi posebno će pamtiti jedan detalj iz 19. minute, kada je Neymar promašio jedanaesterac nakon neuobičajene situacije. Naime, golman domaće momčadi Gautier Larsonneur ostavio je brazilskom igraču čitavu svoju lijevu stranu gola gotovo potpuno praznu.

Dvadesetčetverogodišnji vratar htio je time zbuniti Brazilca i u tome je nesumnjivo uspio. Neymar je nakon svog karakterističnog zaleta šutirao upravo u Larsonneurovu lijevu stranu - kraj stative. Bilo je to u trenucima kada su Parižani očajnički nastojali nadoknaditi bodovni zaostatak za vodećim Lilleom.

Promašeni Neymarov jedanaesterac pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...