"SB" NA SJEDNICI PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBiH: Na dnevnom redu zabrana pušenja, epidemiološka situacija... (FOTO)

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o nasljeđivanju, Zakona o registraciji poslovnih subjekata, Zakona o stvarnim pravima, Porodičnog zakona, Zakona o zemljišnim knjigama, kao i izmjene i dopune Zakona o notarima.

  • Vijesti

  • 26. Maj 2021  26. Maj 2021

  • 0

Počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Poslanici bi se trebali izjašnjavati o predloženom zakonu o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizvoda za pušenje, kojim se predviđa zabrana pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima, javnim skupovima, radnim mjestima i u javnom prijevozu te u privatnim automobilima ukoliko se u njima nalaze maloljetne osobe. Kako se navodi u obrazloženju, cilj zakona je da se bolje reguliše upotreba duhanskih proizvoda.

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o nasljeđivanju, Zakona o registraciji poslovnih subjekata, Zakona o stvarnim pravima, Porodičnog zakona, Zakona o zemljišnim knjigama, kao i izmjene i dopune Zakona o notarima.

Ova zakonska rješenja Vlada FBiH uputila je u proceduru zbog usaglašavanja sa presudama Ustavnog suda FBiH, koji je, između ostalog, utvrdio da pojedine odredbe navedenih zakona, kojima je propisana obavezna notarska obrada za određene pravne poslove, nisu u skladu s Ustavom FBiH.

Pred poslanicima je i Informacija Vlade FBiH o epidemiološkoj situaciji u FBiH, Nacrt zakona o ustanovama socijalne zaštite Federacije BiH, Izvještaj o radu Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu, ali i Izvještaj o izvršenju budžeta Federacije BiH za 2020. godinu.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" je na sjednici, pogledajte detalje u fotogaleriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...