LOŠE SU POČELI, A ONDA SU NAGLO POPUSTILI: Prekinuta sjednica Predstavničkog doma PFBiH (FOTO)

Razlog je dovođenje u pitanje zakonitost sjednice, odnosno njenog predsjedavanja.

  • Vijesti

  • 04. Mar. 2024  04. Mar. 2024

  • 1

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je nakon sat i po rasprave, prenosi N1.

Razlog je dovođenje u pitanje zakonitost sjednice, odnosno njenog predsjedavanja.

Sporno je za predstavnike opozicije to što je Mladen Bošković trebalo da vodi sjednicu, bez obzira na prisustvo Mirjane Marinković Lepić koja je bila prisutna. Nakon gotovo sat i po vremena rasprave o tome da Lepić završi samo tačku koja se tiče verifikacije mandata Franke Leko, zastupnice koja je preuzela mandat umjesto Fadila Novalića, to je i urađeno, bez obzira na zabranu njenog ljekara, kako kaže.

Damir Mešalić ocijenio je sjednicu “cirkusom i neformalnim sastankom”.

Belmin Zukan, s druge strane, smatra da nije riječ o blokadi parlamenta, ali da ovo nije trebalo da ima ovakav razvoj, s obzirom na važne tačke koje su čekale pred poslanicima.

Nakon što je Leko položila zakletvu, sjednica je završena.

Podsjetimo, danas su poslanici trebali razmatrati prijedlog zakona kojim se uvodi neradna nedjelja i praznicima za radnike u trgovini – tržnim centrima i drugim prodajnim mjestima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...