AKVIZICIJA GODINE: Poznata europska kompanija širi biznis na Balkanu, preuzimaju i firmu iz Bosne i Hercegovine…

Završetak transakcije očekuje se u idućih nekoliko sedmica, ovisno o ispunjavanju prethodno dogovorenih uvjeta, ali i odobrenju regulatora.

  • Ekonomija

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 0

Španska kompanija za dostavu "Glovo" u srijedu je najavila preuzimanje dijela poslovanja njemačke grupe "Delivery Hero" u sedam zemalja Srednje i Istočne Europe (CEE).

Na Balkanu akviziraju i poduzeća u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Rumuniji.

Završetak transakcije očekuje se u idućih nekoliko sedmica, ovisno o ispunjavanju prethodno dogovorenih uvjeta, ali i odobrenju regulatora.

"Glovo" će u Bosni i Hercegovini, Srbiji te Crnoj Gori preuzeti brend "Donesi", u Hrvatskoj brend "Pauza", a u Rumuniji i Bugarskoj "Foodpandu", navodi se u saopćenju.

“U posljednjih nekoliko godina, 'Delivery Hero' uspješno je izgradio vodeću poziciju na Balkanu. Međutim, s obzirom na mnogo drugih prioriteta koji su ispred nas, vjerujem da je 'Glovo' u boljoj poziciji nastaviti razvijati izvrsno korisničko iskustvo za naše korisnike u ovoj regiji”, rekao je predsjednik uprave i suosnivač "Delivery Heroa" Niklas Östberg.

U zasebnom sporazumu, "Glovo" je nedavno objavio da je postignut dogovor u kupovini "Ehrane", lokalne dostavljačke platforme iz Slovenije. Završetak transkacije očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...