DODIK OSTAJE KOD KUĆE: Komšić i Džaferović putuju u susjednu zemlju, večeras sastanak sa predsjednikom države...

Džaferović i Komšić održat će u susjednoj zemlji niz sastanaka.

  • Vijesti

  • 03. Jun. 2021  03. Jun. 2021

  • 3

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić danas će otputovati u Crnu Goru.

Za večeras je planirana večera sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Džaferović i Komšić održat će u susjednoj zemlji niz sastanaka sa zvaničnicima Crne Gore.

Bosna i Hercegovina i Crna Gora trenutno nemaju otvorenih pitanja, imaju riješenu granicu i tendenciju poboljšanja privrednih odnosa, ali i poboljšanje veoma loše putne infrastrukture. U tom smislu već postoje određene najave projekata.

Fokus odnosa ovih zemalja posljednjih mjeseci je usmjeren na to da li će Crna Gora usvojiti rezolucije kojom će institucionalno priznati genovid u Srebrenici. Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore u utorak nije podržao prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Predsjednik Odbora Jovan Vučurović, koji je glasao protiv dokumenta i ponovio da se u Srebrenici nije desio genocid, pozvao je Skupštinu da ne usvoji rezoluciju kada se naredne nedjelje bude izjašnjavala o ovom prijedlogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...