JURI NAPRIJED: Fiat prelazi na struju, i to uskoro (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 0

Fiat 500e je tek početak novosti u talijanskoj kompaniji.

I dok je s prvom električnom verzijom Fiata 500 gubio po svakom primjerku, sada je situacija kudikamo drukčija. Novi 500e je pokazao neki novi smjer, a prvi čovjek kompanije Olivier Francois pokazao je gdje će biti iduća stanica. To je sportska izvedba električnog modela, i to pod Abarthovom značkom.

I tu se neće stati. Najavljene su elektrificirane izvedbe ostalih modela, a marka će do kraja desetljeća u potpunosti prijeći na struju. Potvrdio je to Francois osobno, i to u novom priopćenju iz Stellantis koncerna.

Objava govori o susretu Francoisa sa slavnim arhitektom Stefanom Boerijem, poznatim po tornjevima Bosco Verticale u Milanu. Oni su zaključili kako je potrebno hitno mijenjati vizure gradova, prije svega kad se govori o emisiji CO2.

Gradovi su odgovorni za 70% emisije ugljikova dioksida. Tim povodom prvi čovjek Fiata obećao je radikalne promjene, pa i prelazak čitave game na struju.

Paralelno s elektrifikacijom bit će modernizirane i tvornice, a transformacija će uključiti i implementaciju zelenih tehnologija. U sklopu toga će nestati i legendarna testna staza na krovu tvornice Lingotto. Postat će najveći viseći vrtovi u Europi s čak 28.000 zasađenih stabala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...