PREDRATNA SARAJEVSKA NOVINARKA ZALEDILA SRBIJU: Joe Biden uredbom poslao poruku „Amerika se vratila“

Najava pooštravanja američkih sankcija za političare na Zapadnom Balkanu svakodnevna je tema u regionu.

  • Politika

  • 12. Jun. 2021  

  • 14

Mislim da je uredba napisana ranije i da se čekalo da bude Savjet bezbjednosti i da se čekalo da bude odluka o Ratku Mladiću, izjavila ja ze RTS kolumnistkinja "Nedeljnika" Ljiljana Smajlović, osvrćući se na uredbu predsjedika SAD-a Joe Bidena kojom se proširuju opseg kaznenih mjera za Zapadni Balkan i kriteriji za uvođenje američkih sankcija.

„To je da bi se taj efekat maksimizirao i da bi se poslala ta Bidenova poruka – Amerika se vratila“, smatra Smajlović.

Prema njenom tumačenju, „ovo je u stvari način da vam Amerikanci kažu – ako ne budete bili kooperativni, ako ne budete imali razumijevanje za naše argumente i za naše planove, u svako doba možemo da vas i vašu porodicu stavimo na spisak ljudi kojima je zabranjena viza, kojima možemo da zamrznemo račune u američkim bankama“, kazala je Smajlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...