TEGELTIJA EKSPRESNO ODGOVARA KOJOVIĆU: "Očekuj moju prijavu protiv tebe..."

Tegeltiji nije čekao, žestoko je odgovorio Kojoviću putem svog Twittera.

  • Mini market

  • 14. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 1

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, podnio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Rajka Vasića i Milana Tegeltije zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje.

Nakon što je ovu informaciju javno saopštio, Tegeltiji nije čekao, žestoko je odgovorio Kojoviću putem svog Twittera.

"Kojoviću, očekuj moju prijavu protiv tebe za KD lažno prijavljivanje. Ja govorio o 'pozivanju na nove ratove, ubijanje nevinih osoba i protjerivanje drugih konstitutivnih naroda'? Moraćeš to da pokažeš! Tužba za klevetu će biti pride!"

Podsjećamo, Kojović smatra da je posebno problematično što su takve stavove iznijeli politički aktivni i utjecajni ljudi u Bosni i Hercegovini, a posebno u Republici Srpskoj.

"Tegeltija je i formalno jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika, dok Vasić i dalje važi za jednog od kreatora javnog mnijenja u Republici Srpskoj po mjeri SNSD-a u kojem je obnašao funkciju sekretara partije te u ime iste te partije bio ministar informisanja i direktor Biroa za odnose s javnošću u Vladi Republike Srpske. Dakle, radi se o ljudima koji mogu utjecati na politička kretanja u Bosni i Hercegovini u pravcu novih pokolja te njihovo sankcioniranje nije samo kazna za dva glasa mržnje, već i obeshrabrivanje i kažnjavanje svakoga ko je spreman sistematski raditi na sijanju mržnje u cilju kreiranja plodnog tla za nove ratove“, napisao je Kojović u saopštenju.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...