JERRARI NA PRODAJU: Ovo je prvi luksuzni SUV s Ferrarijevim genima (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

U prodaji je opet unikatni SUV model, koji mnogi nazivaju prvim SUV-om na svijetu.

Iako je nastao prije 52 godine, ovaj je automobil u besprijekornom stanju. Radi se o automobilu koji je doslovno nastao iz inata. Naime, u Americi se našao dovoljno bogat i hrabar kupac koji je stigao u Modenu i Enzu rekao kako bi htio kupiti sportski terenac. Enzo je s gnušanjem odbio takvu ideju i doslovno potjerao zainteresiranog kupca. 

Bio je to Bill Harrah, američki milijunaš i vlasnik jedne od najvećih kolekcija automobila. Bill je odlučio svojim snagama napraviti takav auto te je odlučio spojiti nespojivo - Jeep Wagoner i Ferrari 365. Dobio je prigodno ime Jerrari. Ovaj je auto stekao veliku slavu i postao najpoznatiji Billov auto. 

Sada se našao u prodaji, ali ne s istim 12-cilindričnim motorom. Naime, nakon što je križan s trostupanjskom automatikom, 1977. godine je auto izgubio Ferrarijev motor. Zamijenjen je domaćim proizvodom, Chevroletovim 5.7 V8, dok je 12-cilindraš završio u drugom Wagoneeru.

Izvorni Jerrari se sada opet pojavio u prodaji, i to putem Classic Drivera, na čijim stranicama možete naći skoro sve informacije. Naime, cijena je na upit, a zadnja informacija govori da je u Europu stigao 1978. godine, a zadnji put je promijenio vlasnika za oko 21.000 USD. Sada bi mogao postići višestruko veći iznos.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...