ZATEGNUTO NA RELACIJI NATO - MOSKVA: Tenzije rastu, a Lavrov tvrdi da odbijaju vojne i političke kontakte s Rusijom…

Prema ruskom najvišem diplomati, ruske prijedloge za smanjenje vojnih prijetnji sa svima Savez ignoriše već dvije godine.

  • Svijet

  • 24. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da NATO odbija da ima vojne kontakte sa Moskvom.

Na konferenciji za međunarodnu sigurnost u Moskvi, Lavrov je napomenuo da je između Rusije i NATO-a vojni i politički odnos pod tenzijom, piše Tass.

"Savez je ponovo potvrdio svoju nesposobnost da prevaziđe stvarnost koju je izmislio. NATO ponovo zamišlja agresivne akcije s Rusijom, dok smo mi otvoreni za iskren i profesionalan dijalog“, rekao je Lavrov.

Prema ruskom najvišem diplomati, ruske prijedloge za smanjenje vojnih prijetnji sa svima Savez ignoriše već dvije godine, prenosi Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...