ALEŠEVIĆ IZAZVAO TEGELTIJU: "Prihvataš li izazov? Ja sam spreman..."

Nermin Alešević, privrednik iz Krajine i jedan od aktera čuvene afere „Potkivanje“ kojom su razotkrivene koruptivne sklonosti tadašnjeg predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, ponovo je na društvenim mrežama „bocnuo“ dojučerašnjeg vladara bh. pravosuđa.

  • Mini market

  • 27. Jun. 2021  

  • 2

Alešević je na Twitteru u punoj airsoft spremi izazvao Tegeltiju.

„Ja spreman za jednu partiju airsofta. Milane Tegeltija, prihvataš li izazov?“, poručio je Alešević sadašnjem Dodikovom savjetniku, očigledno osokoljen nizom pobjeda u sudskim procesima kojima je bio izložen od tužilačke bolumente koja, i nakon odlaska Tegeltije iz VSTV-a, nastavlja raditi po staroj praksi budući da ima svesrdnu podršku glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

Podsjećamo, Nermin Alešević je prije dvije godine došao u žižu javnosti, kada je objavio snimak razgovora u kojem se čuje kako će posrednik odnijeti novac tadašnjem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji, a ovaj će mu, kao protivuslugu "pogurati" jedan sudski slučaj.

Alešević je, umjesto da bude saslušan kao svjedok i dobije imunitet, ubrzo došao pod udar Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Ipak, Alešević je 2. juna ove godine, nepravomoćnom presudom, oslobođen krivice.

Sud BiH je optužene (zajedno sa Markom Pandžom) oslobodio u nedostatku dokaza kojih u ovom predmetu nije ni bilo, budući da je na prethodnom ročištu donio odluku da je većina dokaza nezakonita i da je Tužilaštvo BiH prekršilo odredbe zakona u toku istrage.

"Oni su mene prvo pozivali kao svjedoka. Oni su prikupljali podatke i isti dan, 19. juna, kad su meni odbili imunitet, državna tužiteljica je napravila novi predmet i osumnjčila me. Sud je to danas utvrdio, a sve je čista montaža", rekao je Alešević nakon izricanja oslobađajuće presude.

Odluka Suda BiH ponovo je skrenula pažnju javnosti na frapantne zloupotrebe u Tužilaštvu BiH na čelu sa notornom Gordanom Tadić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...