ŠTA SE DOGAĐA U BIHAĆU: Odgođena rekonstrukcija naftnog terminala, vrijedna gotovo 10 miliona maraka, razlog je...

Dugo najavljivana rekonstrukcija naftnog terminala u Bihaću, koja je trebalo da započne početkom proljeća ove godine, ponovo je odgođena zbog žalbe jednog od učesnika u tenderskom odabiru izvođača radova na spomenutom projektu.

  • Ekonomija

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 0

U preduzeću “Terminali FBiH” ističu kako su kao ugovorni organ u cijeloj situaciji dovedeni u vrlo težak položaj, jer se već duži period, zbog ovakvih i sličnih problema, odgađa posao za koji je osigurano 9,7 miliona maraka.

– Ovo je stvar čiji ishod ne želim prejudicirati, jer se sve odvija sukladno Zakonu o javnim nabavkama. Mi smo sa svoje strane osigurali sve što je bilo neophodno, počevši od sredstava, izvedbenog projekta do tenderske dokumentacije. Ne znam razlog zbog kojeg se sve dešava, ali se nadam kako će se stvari pokrenuti sa mrtve tačke – kaže za "Nezavisne novine" Hermedin Zornić, direktor spomenutog preduzeća.

Dodao je kako je potrebno obaviti rekonstrukciju i modernizaciju svih dijelova terminala kako bi zadovoljio važeće tehničke standarde i zakonske propise.

Objekt je izgrađen prije više od četiri decenije i, kako u međuvremenu nije ulagano u njegovo održavanje, naposlijetku je stavljen van upotrebe.

Radi se o vrlo značajnom objektu za čitavu regiju, koji raspolaže podzemnim i nadzemnim rezervoarima čiji ukupni kapaciteti iznose oko 18.000 tona. Paralelno s građevinskim radovima planirano je da se vode aktivnosti na osposobljavanju željezničkog kolosijeka koji vodi do samog terminala.

Inače, spomenuto javno preduzeće, osim naftnog terminala u Bihaću, vlasnik je takvih objekata u Sarajevu, Mostaru i Tuzli te u Pločama u susjednoj Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...