NAKON DUGO OKLIJEVANJA: Putin je povukao potez koji bi trebao natjerati naciju da se vakciniše

Kremlj je prethodno saopćio da je Putin (68) primio dvodoznu vakcinu u martu i u aprilu, ali nije pružio nikakve detalje niti je objavio fotografije njegove vakcinacije.

  • Svijet

  • 30. Jun. 2021  01. Jul. 2021

  • 1

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u srijedu je objavio da je primio vakcinu domaće proizvodnje Sputnik V protiv koronavirusa, dok zvaničnici nastoje ohrabriti ljude na vakcinaciju u jeku novog vala zaraze.

Kremlj je prethodno saopćio da je Putin (68) primio dvodoznu vakcinu u martu i u aprilu, ali nije pružio nikakve detalje niti je objavio fotografije njegove vakcinacije.

"Mislio sam da je potrebno zaštiti se što je moguće duže. Stoga sam izabrao da se vakcinišem sa Sputnik V. Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni zapovjednik", kazao je.

"Nakon primanja prve doze, nisam osjećao uopće ništa. Nakon četiri sata došlo je do izvjesne nelagode na mjestu na kome sam primio vakcinu. Drugu dozu sam primio sredinom dana. U ponoć sam izmjerio temperaturu. Iznosila je 37,2 stepeni (Celziusa). Otišao sam da spavam, i kada sam se probudio temperatura je bila 36,6. To je bilo to – kazao je dodajući da ne podržava obaveznu vakcinaciju, i nastavit će da iznosi taj stav", prenosi Reuters. (N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...