ADVOKAT TOMA FILA O PRESUDI STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU: "Odbrana je postigla više nego što se očekivalo"

Fila ističe da očekuje da će se Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki žaliti na presudu, ali navodi da misli da će se žaliti i tužilaštvo.

  • Regija

  • 30. Jun. 2021  01. Jul. 2021

  • 2

Advokat Toma Fila izjavio je da nije zadovoljan presudom Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju koji su danas osuđeni u Haagu na 12 godina zatvora, piše Srbija Danas.

Toma Fila ističe da je odbrana postigla više nego što se očekivalo i da je najvažnije da je iz optužnice otpao "udruženi zločinački poduhvat" i zločini na prostoru Hrvatske, odnosno na prostoru bivše Republike Srpske Krajine.

Fila ističe da očekuje da će se Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki žaliti na presudu, ali navodi i da misli da će se žaliti tužilaštvo.

Advokat podsjeća da je tužilaštvo tražilo doživotnu kaznu zatvora za optužene, te da u tome nije uspjelo.

Podsjećamo, Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki osuđeni su danas u Hagu na po 12 godina zatvora za "pomaganje i podržavanje krivičnih djela ubistva, deportacije, prisilnog premještanja i progona u Bosanskom Šamcu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...