DENIS ZVIZDIĆ ZVANIČNO NAPUSTIO SDA: Hoće li se priključiti drugoj stranci ili će…

Za sada nije poznato hoće li se Zvizdić priključiti drugoj stranci ili će neko vrijeme biti solo igrač, ali je sigurno da će nastaviti političku karijeru.

  • Politika

  • 02. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 1

Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja s užim rukovodstvom.

Zvizdić, inače član Kolegija Parlamentarne skupštine BiH i dugogodišnji visokopozicionari kadar SDA, od lokalnih izbora koji su održani u novembru prošle godine, javno je iskazivao nezadovoljstvo stanjem u stranci te pozivao na korjenite reforme.

Za sada nije poznato hoće li se Zvizdić priključiti drugoj stranci ili će neko vrijeme biti solo igrač, ali je sigurno da će nastaviti političku karijeru.

- Već mjesecima, tačnije od lokalnih izbora, apelujem i predlažem, ukazujem na neophodnost kvalitativnih, kadrovskih i koncepcijskih promjena na nivou općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA tamo gdje nije ostvaren dobar izborni rezultat... Zbog toga sam predložio da uđemo u fazu meritokratskih, a ne partitokratskih imenovanja, odnosno osvježivanja, rekonstrukcije općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA – kazao je Zvizdić ranije u intervjuu za Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...