ŠOK - HRVATSKA NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE: "Košarkaši ostali bez Tokija"

Hrvati će, poslije Rija, propustiti ovaj olimpijski turnir jer su Nijemci bili bolji sa 86:76, pa će u finalu kvalifikacija igrati protiv Brazila.

  • Sport

  • 03. Jul. 2021  03. Jul. 2021

  • 1

Košarkaši Hrvatske poraženi su u polufinalu kvalifikacionog turnira u Splitu i neće otići na Olimpijske igre.

Hrvati će, poslije Rija, propustiti ovaj olimpijski turnir jer su Nijemci bili bolji sa 86:76, pa će u finalu kvalifikacija igrati protiv Brazila.

Najbolji pojedinac u pobjedničkom timu bio je Maodo Lo sa 29 poena, a Hrvatima nije pomogla ni nevjerovatna partija Bojana Bogdanovića koji je do kraja sakupio čak 38 ubačenih poena.

Mario Hezonja je doprinio svom timu sa 14 postignutih poena, dok je kod Nijemaca Saibu ubacio 13, a Obst 11 poena.

Meč je preokrenut u posljednjoj četvrtini kada je Njemačka od minusa od osam poena, došli do čak deset poena prednosti. To svjedoči o velikim oscilacijama u igri "kockastih" i igrača Veljka Mršića, javlja Nova.rs.

Njemačka je bolje ušla u meč i relativno brzo je povela 15:9, poslije čega je Bogdanović preuzeo stvari u svoje ruke i preokrenuo na +4 za Hrvatsku poslije deset minuta.

Drugi period je pripao Njemačkoj koja je otišla i do +8, ali je još jednom Hrvatska uspjela da nadoknadi minus i na poluvreme ode sa dva poena prednosti – 45:43.

Tu prednost je uvećala tokom trećeg perioda do maksimalnih osam poena, a onda u četvrtoj još jednom pala. Antonio Jordano je pogodio trojku za 71:63 poslije čega kreće sunovrat.

Johanes Vojtman je pogodio slobodno bacanje, Maodo Lo trojku i Nijemci su za minut prepolovili svoj zaostatak. Jošiko Saibu je potom ubacio novu stepbek trojku, a Najsl Džefri i Danilo Bartel su poravnali na 74:74.

Poslije toga su igrači Njemačke preuzeli kontrolu i na krilima Vojtmana i Saibua stvorili ključnu prednost za pobjedu i finale koje igraju u nedjelju od 19 sati i 30 minuta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...