OBILJEŽAVANJE 26. GODIŠNJICE GENOCIDA: Predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan, sutra će se obratiti prisutnima u Srebrenici

Prisutnima će se obratiti mnogi regionalni i europski lideri

  • Svijet

  • 10. Jul. 2021  

  • 0

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, jedan je od planiranih govornika na 26. godišnjici genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone Ujedinjenih naroda“ Srebrenica i ukopu identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

Osim njega, organizatori su predvidjeli i obraćanje ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona, predsjednika Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ministra vanjskih poslova Irana Javada Zarifa, predsjednika Tribunala u Hagu Carmela Agiusa, ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Bujara Osmanija, komesara za proširenje Evropske unije Olivera Varhelyija...

Većina ovih govornika obratit će se posredstvom video linka.

Poruku šefa iranske diplomatije pročitat će njegov specijalni izaslanik, nekadašnji ambasador ove države u BiH Muhamed Ebrahim Taherian.

Prema spisku govornika, koji je politicki.ba imao na uvid, Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine obratit će se okupljenima u Potočarima.

Za govornicu će stati i Kada Hotić, predstavnica majki Srebrenice, kao i Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacioog odbora za obilježavanje 11. jula 1995., te Muhamed Avdić, predstavnik porodica koje još uvijek traže svoje najmilije.

Alice Nderitu, podsekretarka UN-a i specijalna savjetnica generalnog sekretara za prevenciju genocida obratit će se posredstvom video linka, piše Politicki.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...