POTRESNO SVJEDOČENJE ŠUHRE SINANOVIĆ: "Muža su mi ubili na najsvirepiji način, smrskali su mu lobanju"

"Sa ovog igrališta je ispraćen moj muž rahmetli. Odveden je za Kravicu gdje je bio između 1.313 osoba koja je ubijena na najsvirepiji način", rekla je Sinanović.

  • Društvo

  • 13. Jul. 2021  

  • 0

Majke, sestre, supruge i preživjele žrtve genocida u Srebrenici danas su obilazile stratišta.

Žrtve su ubijane na najsvirepiji način. Ubijena tijela prebacivali su u masovne grobnice. Onda su se krvnički dosjetili da prikriju tragove. Otkopavali, zahvatali velikom mašinerijom, kidali tijela, odvozili na druge lokacije desecima kilometara daleko. Lokacije nisu obilježene, jer vlasti ne dozvoljavaju.

P

Predsjednica Udruženja “Žene Podrinja – Bratunac” Šuhrom Sinanović kaže za NTV HAYAT da ni nakon 26 god bol i tuga ne prestaje.

I sve dok diše, bol i tuga neće prestati.

Nakon dva dana poslije ispraćenih tabuta i klanjane dženaze, ovaj dan je za nju najtužniji. Tužna je i čitava godina.

"Sa ovog igrališta je ispraćen moj muž rahmetli. Odveden je za Kravicu gdje je bio između 1.313 osoba koja je ubijena na najsvirepiji način. Ne znam kako, ali na identifikaciji sam vidjela da mu je lobanja bila smrskana i da mu je nedostajalo 4 zuba. Moj muž je bio tako fin čovjek. Ubili su ga u 32. godini. Ostala sam sama sa 2 bebe. Ukopan je bio u Glogovoj. Međutim, vršili su genocid nad genocidom. Otkopali su tu masovnu grobnicu i prenijeli u Zeleni Jadar. Pronađen je 1998. godine. Ukopala sam ga na prvoj dženazi. Tad sam ukopala još svojih 7 članova porodice", kaže Sinanović.

Dodaje da nisu zadovoljni ni presudama ni tužilaštvom.

"Dok god Zakon o zabrani negiranja genocida ne bude donesen, ovako će nam biti", rekla je Sinanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...