UMALO SENZACIJA NA GRBAVICI: Podmlađeni Željezničar dvije minute prije kraja ostao bez pobjede nad aktuelnim prvakom BiH

FK Željezničar je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao aktuelnog prvaka Borac iz Banje Luke, a na kraju je završilo rezultatom 1:1.

  • Sport

  • 17. Jul. 2021  17. Jul. 2021

  • 0

Željezničar je otvoreno ušao u ovaj meč. Mladi tim kojeg je izveo Tomislav Ivković borio se žestoko za svaku loptu i Željezničar je bio opasniji u uvodnim minutama.

Igralo se otvoreno na obje strane kada je u 43. minuti na Grbavici nastala ludnica. Plavi su došli u vodstvo, a pogodio je Petar Bojo.

Veznjak Plavih se dobro snašao pored uspavane odbrane Borca. Šutirao je i matirao Ćetkovića za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine bio je bezidejan u fazi napada, a s druge strane Željo je opasno prijetio. Dva puta je pokušao Juričić, ali nije uspio povećati prednost domaćeg tima.

Tek u 75. minuti gosti iza Banje Luke stvaraju veliku šansu. Centaršut Zakarića odlazi tik pored stative domaćeg gola.

Željezničar se očekivano povukao u finišu meča. Borac je kontrolisao loptu, ali gosti nikako nisu mogli da nađu put do gola protiv dobre odbrane domaćih.

Ipak, u 88. minuti meča Borac dolazi do boda. Udarac Moraitisa brani Bender, a zatim dojučerašnji fudbaler Željezničara Enver Kulašin šalje loptu u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1, a to je bio i konačan rezultat susreta.

Borac je mogao i do pobjede u nadoknadi, ali Bender je čudesno zaustavio udarac Gorana Zakarića iz slobodnog udarca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...