TEGELTIJA PORUČIO IZ LAKTAŠA: "BiH spremna da bude dio 'mini Schengena', u Evropi postoji..."

"...otpor zbog naziva 'mini Schengen', jer smatraju da je to njihov projekt, ali da nema problema da naziv bude promijenjen."

  • Politika

  • 19. Jul. 2021  20. Jul. 2021

  • 7

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da je BiH spremna da bude dio "mini-Šengena" i svakog projekta kojim će biti unaprijeđena ekonomska saradnja zemalja Balkana.

Tegeltija je rekao da u Evropi postoji otpor zbog naziva “mini-Schengen”, jer smatraju da je to njihov projekat, ali da nema problema da naziv bude promijenjen.

On je istakao da će predstavnik BiH, ukoliko bude pozvan, prisustvovati narednom sastanku o “mini-Schengenu”.

"Saglasni smo da saradnja bude unaprijeđena, pogotovo u infrastrukturi, jer ako je ona loša teško je imati kvalitetnu ekonomsku saradnju", rekao je Tegeltija novinarima u Laktašima.

Govoreći o zastupljenosti Srba u pravosudnim institucijama BiH, Tegeltija je rekao da ih ima na pojedinim rukovodećim pozicijama, ali da su promjenama u Visokom sudskom i tužilačkom savjeta ostali bez jedne od takvih pozicija.

"Uvijek smo se zalagali da se reforma pravosuđa dogovori i da bude jednaka zastupljenost svih", rekao je Tegeltija i ocijenio da je potrebno uraditi kvalitetnu reformu pravosuđa, te da u imenovanjima kadrova u pravosudnim institucijama ne učestvuju Savjet ministara i Predsjedništavo BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...