KAPITALNE INVESTICIJE U RS-u: "Darežljiva Vlada gradi čak 100 metara puta u Hercegovini" (VIDEO)

Na istoku Republike Srpske nema firme koja može napraviti 100 metara puta pa je za ove namjene angažovana "Fortis grupa" i firma iz Prijedora.

  • Ekonomija

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 1

I dok se na zapadu Republike Srpske grade stotine kilometara autoputeva, Vlada i "Putevi Republike Srpske" odlučili su da pokrenu i kapitalne investicije na istoku Republike Srpske.

U blizini Foče, ispod velikog klizišta koje je prije nekoliko godina odsjeklo i prekinulo magistralni put Foča – Sarajevo pa se godinama saobraćaj odvijao otežano, darežljivi "Putevi Srpske" odlučili su da izmjeste dionicu od čak 100 metara puta kako bi se povećala sigurnost saobraćaja.

"Na istoku Republike Srpske nema firme koja može napraviti 100 metara puta pa je za ove namjene angažovana 'Fortis grupa' i firma iz Prijedora", piše Nebojša Vukanović na svom blogu.

"Nije ni čudo što u ljeto pada kiša, kako i neće kad se gradi čak 100 metara puta u Hercegovini i na istoku RS-a i hvala širokogrudnoj i darežljivoj Vladi na velikim investicijama", zaključio je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...