NAKON PREUZIMANJA KOMPANIJA U BOSNI I HERCEGOVINI: "Telekom Srbija" ulazi na još jedno tržište u regionu

Ekspanzija telekomunikacijske kompanije u većinskom vlasništvu države Srbije.

  • Ekonomija

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 1

Generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Vladimir Lučić izjavio je da je počelo osnivanje firme "Telekoma" u Sjevernoj Makedoniji, koja će se zvati "M:tel".

Lučić je istaknuo da će s radom početi za mjesec dana, najprije ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine, kako kaže, bit će puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta.

Podsjetimo, "Telekom Srbija" vlasnik je kompanije "M:tel" u BiH, koja je tržišni lider i u svom sastavu ima još nekoliko bh. firmi, poput "Logosofta", "Elta Kabela", "Telrad neta", "Blicneta" itd. "M:tel" postoji i u Crnoj Gori, gdje je, također, jedan od tržišnih lidera. Većinski vlasnik "Telekoma Srbija" je država Srbija.

– Za nas su veoma važne odluke koje su danas donesene na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Sjeverne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od prije tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog "Telekoma", ali smo na kraju zaustavljeni – rekao je Lučić za Tanjug.

– Razlog zbog koga sam ja danas u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme "Telekoma Srbija" u Sjevernoj Makedoniji i zvaće se "M:tel", kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini – istaknuo je Lučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...