PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKU I NJEGOVOM KLANU: Optuženi su za najteža krivična djela, od svirepih ubistava do otmice i silovanja

Pritvor je produžen zbog postojanja opasnosti od bijega, ometanja postupka, utjecaja na svjedoke, kao i da će ponoviiti krivično djelo,za koje je propisana zatvorska kazna veća od 10 godina zatvora.

  • Regija

  • 02. Avg. 2021  02. Avg. 2021

  • 0

Veljku Belivuku i pripadnicima njegovog kriminalnog klana, optuženima za najteža krivična djela, od svirepih ubistava do otmice i silovanja, produžen je pritvor za još 30 dana, odluka je srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osim vođi klana Belivuku, pritvor je pridužen za još 23 od 26 pripadnika klana.

Pritvor je produžen zbog postojanja opasnosti od bijega, ometanja postupka, utjecaja na svjedoke, kao i da će ponoviti krivično djelo za koje je propisana zatvorska kazna veća od 10 godina zatvora.

U saopćenju se navodi da su način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, prenose “Večernje novosti”.

Tužilaštvo nije predložilo pritvor prema trojici okrivljenih iz optužnice B. H, V. Đ i V. D.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odjeljenju, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka.

Optužnicom se Belivuku i njegovom klanu stavlja na teret da su izvršili više krivičnih djela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljenu proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te otmicu i silovanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu u petak, 30. jula, podiglo je optužnicu protiv Belivuka i njegove grupe.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, u optužnici tužilac traži da se optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković najstrožije kazne i predlažu doživotnu robiju.

Optužnica je napisana na 322 stranice s dokazima i s ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje.

Belivukova grupa uhapšena je 4. februara, a Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...