DAMIR MAŠIĆ O SLUČAJU TUNELA HRANJEN: "Još jedan promašaj Vlade Fadila Novalića, koju prate stalne afere"

"Jedan od najznačajnijih infrastukturnih projekata u FBiH doveden je u pitanje zbog neodgovornosti i javašluka odgovornih unutar Vlade FBiH, JP 'Autoceste FBiH' i izvođača radova", navodi Mašić.

  • Društvo

  • 03. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Zakazat ćemo hitnu sjednicu Parlamenta FBiH na kojoj ćemo insistirati na odgovornosti nadležnih, ali i na hitnom rješavanju problema i nastavku izgradnje tunela, naveo je Mašić

Klub zastupnica i zastupnika SDP-a u Parlamentu Federacije BiH traži hitne odgovore od Vlade FBiH, JP "Autoceste FBiH" i "Euroasfalta" kao izvođača radova zbog čega je gotovo zaustavljena izgradnja tunela Hranjen, a samim tim i dugo očekivano skraćenje puta između Goražda i Sarajeva.

"Jedan od najznačajnijih infrastukturnih projekata u FBiH doveden je u pitanje zbog neodgovornosti i javašluka odgovornih unutar Vlade FBiH, JP Autoceste FBiH i izvođača radova. Javnost mora odmah dobiti odgovore na pitanja ko će unutar ovog trougla odgovarati zbog toga što je evidentno da planirani i predviđen posao neće biti završen u predviđenom roku, ali isto tako ni za predviđeni iznos", poručio je Damir Mašić, šef kluba zastupnika u Parlamentu FBiH.

Dodaje da "sada već sa sigurnošću možemo reći da se očigledno radi se o još jednom u nizu potpunih promašaja vlade premijera Fadila Novalića koju punih šest godina prati izostanak bilo kojih rezultata, ali zato afera sve to vrijeme ne nedostaje".

"Ukoliko u najskorije vrijeme ne dobijemo jasne odgovore u vezi cijele ove afere, a posebno na ključno pitanje ko će snositi i koju vrstu odgovornosti i sankcija, Klub zastupnica/zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH će prikupiti kvalifikovan broj potpisa i zakazati hitnu sjednicu Parlamenta FBiH na kojoj ćemo insistirati na odgovornosti nadležnih, ali i na hitnom rješavanju problema i nastavku izgradnje tunela Hranjen", kazao je Mašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...