KO JE U PREDSJEDNIŠTVU BIH ANGAŽIRAO REGIONALNOG POLITIČKOG ANALITIČARA: Honorar 2.000 KM, isplata u eurima, revizori u čudu

Jedna osoba je angažirana putem ugovora o djelu tijekom cijele godine za mjesečnu naknadu u iznosu od 2.000 KM

  • Politika

  • 07. Avg. 2021  07. Avg. 2021

  • 0

Državni revizori u izvještaju o finansijskoj reviziji Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 2020.godinu uočili su brojne nepravilnosti i nelogičnosti kada je u pitanju trošenje novca poreznih obveznika.

Standardno, revizori su našli najveće zamjerke u javnim nabavkama, ali troškovima putovanja, raznim naknadama, troškovima reprezentacije…

Međutim, zamjerke su uočene i potpisanim ugovorima o djelu. Na desetine je nelogičnosti u radu ove institucije i isplatama narodnog novca, prenosi Dnevnik.ba.

"Analizom troškova nastalih temeljem ugovora o djelu, nismo se mogli uvjeriti kako su troškovi za ugovore o djelu u Uredu broj 3 u ukupnom iznosu od 39.000 KM opravdani. Naime, jedna osoba je angažirana putem ugovora o djelu tokom cijele godine za mjesečnu naknadu u iznosu od 2.000 KM, a za poslove regionalnog političkog analitičara plaćanje se vršilo mjesečno u eurima putem inozemne doznake", istakli su revizori.

Kako je naglašeno, druga osoba je angažirana za mjesečnu naknadu od 1.250 KM, također cijelu godinu, a za poslove logistike u Uredu oficira za vezu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...