DISKRECIJA NEPOZNAT POJAM ZA NJU: Kraljica Elizabeta nikada ne bi nosila odjeću jedne boje, možete li pretpostaviti koje? (FOTO)

Čak bi i posljednji obožavatelj u posljednjem redu trebao prepoznati kraljicu i bacio bi pogled - makar samo na vrh šešira – prema njoj.

  • Žena

  • 08. Avg. 2021  08. Avg. 2021

  • 0

Jarko ružičasta, svijetlozelena ili sunčano žuta - kada je u pitanju boja njenog ormara, kraljica je sve, samo ne diskretna. Nijedan ton joj nije previše uočljiv, nijedna nijansa previše sjajna. Međutim, u kraljevski ormar ne može ući baš svaka boja. Dok je kraljevskoj pratnji obično sve dopušteno kod dvorskih krojača, postoji jedno vrlo jasno „Ne!“ od Njezine Visosti.

Robert Hardman, autor biografije „Our Queen“, smatra da je bež boja ni u kom slučaju ne prolazi za kraljicu Elizabetu II.

„Meni omiljena njena izjava: 'Nikad ne mogu nositi bež jer tada niko ne bi znao ko sam'“.

Oni koji nose bež boju ne privlače pažnju i nije u potpunosti u krivu: naime, šareni kraljičini kostimi na javnim nastupima nisu samo hir vesele kraljice. Oni su prvenstveno sredstvo za postizanje cilja.

Čak bi i posljednji obožavatelj u posljednjem redu trebao prepoznati kraljicu i bacio bi pogled - makar samo na vrh šešira – prema njoj.

Jednostavna boja kao što je to slučaj s bež bojom, izgubila bi se u gomili i stoga je neprikladna. Međutim, to ne znači da je potpuno izbrisala tu boju iz svog modnog repertoara. Privatno je navodno nosi, što dokazuju rijetki snimci.

Također, bež nije jedina boja u kojoj rijetko viđamo britansku kraljicu. Poglavarica britanske monarhije također ne nosi rado nosi crnu odjeću jer se ista prvenstveno koristi za prilike žalovanja, piše 24.sata.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...