"OVO NEMA VEZE S BOŠNJACIMA, OVO SU NAPRAVILE…": Mektić potopio Dodika, a ni Čoviću nije ostao dužan…

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić oštro je reagirao nakon najnovijih optužbi člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 3

"Ovo nema veze s Bošnjacima, ovo su mu napravile ustaše u Tužilaštvu BiH, ali ti ne smiješ ni da ih spomeneš", poručio je Dragan Mektić predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, koji je za mjere pritvora izrečene predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću, pokušao okriviti Bošnjake.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka Suda BiH o određivanju pritvora predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već je isključivo politička odluka ove pravosudne institucije.

"Republika Srpska pružiće Savčiću svaku vrstu podrške i u ovoj borbi neće biti sam. Ova odluka Suda BiH nije donesena samo protiv generala Savčića, već protiv svakog Srbina u Republici Srpskoj koji ne misli i ne priča onako kako se sviđa Bošnjacima", istaknuo je Dodik.

"Onima koji ovo rade, mogu samo da poručim da ovakvim odlukama i ovakovom politikom neće uplašiti nikoga u Republici Srpskoj niti će je destabilizovati.

Ovakim odlukama samo će stvoriti još veći otpor svakog Srbina prema ovakvoj BiH, čiji su svi elementi usmjereni protiv Srba i Srpske", kazao je Dodik.

Sud BiH odredio je jučer pritvor generalu Milomiru Savčića "zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...