AFERA NA POMOLU: U Njemačkoj uhapšen Britanac, sumnja se da je radio za…

Nadalje se navodi da je David S. do svog hapšenja u utorak radio za ambasadu Velike Britanije u Berlinu.

  • Svijet

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 0

Policija je u Potsdamu uhapsila britanskog državljanina i zaposlenika ambasade Velike Britanije u Berlinu zbog osnovane sumnje da je špijunirao za Rusiju, saopćilo je u srijedu Glavno državno tužilaštvo u Karlsruheu.

"Okrivljeni David S. sumnjiči se da je najkasnije od novembra prošle godine radio za jednu stranu tajnu službu", navodi se u obrazloženju Glavnog državnog tužilaštva.

Nadalje se navodi da je David S. do svog hapšenja u utorak radio za ambasadu Velike Britanije u Berlinu.

"U najmanje jednom slučaju je spise, koji su spadali u njegovu nadležnost, predao jednom uposleniku ruske tajne službe te je za tu uslugu primio dosad nepoznatu svotu novca", stoji u saopćenju.

Hapšenje i pretres stana okrivljenog plod su zajedničke istrage njemačkih i britanskih službi.

David S. trebao bi još u toku dana biti izveden pred istražnog suca Visokog suda u Karlsruheu, koji bi trebao odrediti pritvor, javlja Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...