NAVODNO ŠPIJUNIRALI ZA ALBANIJU: BIA pronašla kameru kojom je snimano kretanje Vojske Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će BIA nastaviti da radi svoj posao

  • Regija

  • 13. Jan. 2024  

  • 1

U nastavku istrage protiv državljanina Srbije uhapšenog zbog sumnje da je špijunirao u korist Albanije, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) pronašli su u blizini sela Karadak kod Raške kameru i solarni panel kojima je osumnjičeni snimao kretanje srpskih snaga bezbjednosti, prenose "Novosti".

Osumnjičeni D.R., koji je inače IT stručnjak, uhapšen je zbog sumnje da je sa mrežom svojih saradnika od 2022. godine, za Državnu informativnu službu Albanije /ŠIŠ/ prikupljao podatke o pojedinim pripadnicima bezbjednosnih službi Srbije i Srbima sa Kosova i Metohije.

Po njihovom nalogu bio je angažovan i tokom kriznih situacija na sjeveru Kosova i Metohije za vrijeme protesta i barikada.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će BIA nastaviti da radi svoj posao, te da nema sumnje da je na teritoriji Srbije pojačano dejstvo i prisustvo različitih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostranstva.

"Naša zemlja je zemlja koja se ne uklapa u kalupe poslušništva i podaništva, naša zemlja je slobodna i slobodarska, naša zemlja je nezavisna i donosi odluke u skladu sa interesima našeg naroda i naših građana, a ne u skladu sa diktatima koje dobijaju bilo od koga spolja", istakao je Vučić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...