VLADA KS DONIJELA ODLUKU: Učenici se vraćaju u školske klupe, ali...

...je obavezna distanca od najmanje jedan metar u školama.

  • Vijesti

  • 26. Avg. 2021  

  • 0

Djeca se definitivno 1. septembra vraćaju u školske klupe. Krizni štab KS je danas donio ovu preporuku na redovnoj sjednici Vlade KS, a ista je kasnije bila usvojena.

Jedno od osnovnih pravila koje je Federalni krizni štab predložio, a Vlada KS usvojila je obavezna distanca od najmanje jedan metar u školama, a obrazovne ustanove će imati autonomiju da organizuju model koji će osigurati poštivanje mjera, odnosno da isplaniraju nastavu prema uslovima koje imaju.

Osim Kriznog štaba KS i Vlade KS, danas je zasjedala i Vlada Federacije BiH čije su preporuke sve kantonalne vlade čekale kako bi donijele odluke o početku školske godine.

Federalna vlada je naime donijela preporuke, odnosno model prema kojim niži nivoi trebaju postupati u zavisnosti od epidemiološke situacije sagledano sa više aspekata.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...