OVAKO SADA IZGLEDA AFGANISTAN: "Ne bojte se", kaže voditelj. A oko njega talibani s kalašnjikovima

"Politička debata na televiziji uživo. Naoružani vojnici prate šta će voditelj reći. Surealno"

  • Svijet

  • 31. Avg. 2021  31. Avg. 2021

  • 0

"Naoružani talibani stoje iza prestravljenog voditelja kojeg su natjerali da ljudima kaže da se ne boje. Nevjerojvatno", komentirao je snimku iranski novinar Masih Alinejad.

"Politička debata na televiziji uživo. Naoružani vojnici prate šta će voditelj reći. Surealno", napisala je to BBC-jeva dopisnica Yalda Hakim nakon što su talibani okružili voditelja dok je čitao njihov proglas na afganistanskoj televiziji, prenosi 24sata.hr

Video se širi društvenim mrežama.

Na njemu se vidi voditelj oko kojeg su talibani s kalašnjikovima. Kako je napisala BBC-jeva dopisnica, voditelj je čitao talibanski proglas.

Pričao je o padu vlade i poručio ljudima da se ne boje. Dok su mu iza leđa virile cijevi automatskih pušaka.

"Ovako sad izgleda politička debata u Afganistanu", dodala je BBC-jeva dopisnica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...