TALIBANI PROGLASILI KRAJ RATA: Na snagu stupaju nova pravila, ko od ovog trenutka uzme oružje u ruke, čeka ga pakao

Pao je i Panjshir

  • Svijet

  • 06. Sep. 2021  

  • 0

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid saopćio je da je rat u Afganistanu završen i da pokret očekuje da će se situacija u zemlji stabilizovati, javlja Tolo news.

"Mujahid je tokom konferencije za štampu u Kabulu poručio da je rat završen i da oni očekuju da će Afganistan biti stabilan, a svako ko uzme oružje u ruke je neprijatelj naroda i zemlje", navodi televizija na Twitteru.

Pored toga, televizija Sky News, pozivajući se na Mujahida, javila je da ni jedan civil nije poginuo prilikom zauzimanja Panjshira i da je Pokret otpora odbio pregovore.

Mujahid je dodao da je u toj provinciji ponovo uključena struja i uspostavljene telefone veze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...