PODACI ZAVODA ZA STATISTIKU POKAZUJU: Mjesečni izdaci domaćinstva u FBiH iznose...

Ovo su podaci prikupljeni anketom o mjesečnoj potrošnji domaćinstava

  • Ekonomija

  • 10. Sep. 2021  10. Sep. 2021

  • 0

U Federaciji BiH (FBiH) prosječni mjesečni izdaci domaćinstva u kojem su tri člana iznose 1.508 KM, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Ovo su podaci prikupljeni anketom o mjesečnoj potrošnji domaćinstava koji se po definiciji i metodološkom pristupu ne mogu izjednačiti sa potrošačkom korpom koja je ranije objavljivana.

Ti podaci se odnose na prosječnu potrošnju domaćinstava koja, osim izdataka za hranu i piće, obuhvata i izdatke za alkoholna pića i duvan, odjeću i obuću, stanovanje, vodu, struju, gas i druge energente, namještaj, kućanske uređaje i redovno održavanje kuće, zdravstvo, prevoz, komunikacije, obrazovanje, rekreaciju i kulturu, restorane i hotele, te ostala dobra i usluge.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...