NESVAKIDAŠNJI PRIZORI S JADRANA: Ove sezone Dalmacija je postala meka za „posebne“ turiste, imaju novca, a vole trošiti…

Dalmacija je ove godine vrlo popularna destinacija, posebno za one malo dubljeg džepa.

  • Ekonomija

  • 11. Sep. 2021  11. Sep. 2021

  • 0

No, Jadran je ove godine bio i popularan među gay i LGBT gostima koji su, navode turistički radnici, također u načelu imućniji, piše Slobodna Dalmacija.

- Uredni su, imaju novca i dobri su gosti. Vole potrošiti. Bili su smješteni kod mene, njih osam, ali ih nisam praktički vidjela danima, iznajmili su nenadano čak i brod, putovali okolo, a baza im je bila u Splitu. Najviše im se svidio Hvar i Vis. Ovo ljeto sam imala tri velike gay grupe, šteta što ih nije bilo i više. Ima i posebnih agencija koje samo rade s gay i LGBT gostima, to je malo zahtjevnija klijentela. Upiti stižu iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke... Koliko smo bili zadovoljni s njima svjedoči i to što ih je muž vodio na selo i na izvor Cetine - kaže jedna zadovoljna vlasnica vile.

A da im je Dalmacije ove godine bila draga pokazuju i ove fotografije. U potpisima nekih fotografija piše i "stop homofobiji".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...