BLJEDOLIKA JE STRAŠNO LJUTA: Kimova sestra zaprijetila

Izjava južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina da novi raketni sistemi Seula može da odvrati sjevernokorejski sistem nelogična je i za žaljenje.

  • Svijet

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 0

Ta izjava, takođe, može da našteti odnosima, rekla je Kim Yo-jong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una, objavili su danas sjevernokorejski mediji.

Kimova sestra je rekla da su Moonove izjave, prilikom testiranja balističkih raketa nove južnokorejske podmornice, "neprimjerene i mogu da dovedu do prekida veza, ukoliko Moon nastavi da kleveće" Sjevernu Koreju, prenio je Reuters pisanje novinske agencije KCNA iz Pjongjanga.

Ranije u toku dana Sjeverna i Južna Koreja su testirale balističke rakete u najnovijoj demonstraciji vojne sile i trci u naoružanju u kojoj su obje zemlje razvile sofisticirana oružja, a napori da se pregovori nastave ostali su bez uspjeha, podsjetila je britanska novinska agencija.

Južna Koreja testirala je balističku raketu lansiranu sa podmornice i postala prva zemlja bez nuklearnog naoružanja koja je razvila ovakav raketni sistem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...